AlegroCart open source E-commerce
Web hosting by Host1Plus

Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Community contributions and modifications for AlegroCart

Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Brent » Fri Dec 10, 2010 9:45 am

For version 1.2.4. Will be included in core.
This mod allows you to add or remove all countries in a GeoZone.
If any countries are present in GeoZone, the process is to remove all.
If no countries are present in GeoZone, all enabled countries are added with all zones.
Attachments
GeoZones.zip
(5.42 KiB) Downloaded 389 times
User avatar
Brent
Site Admin
 
Posts: 4370
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:35 pm
Location: Canada eh

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Oistacus » Thu Nov 17, 2011 11:35 am

Is there a method or sql to disabled all zones that not present in geo_zone ?
I see in Zone , but the button or enabled all or disabled all . I would find a filter to disable eventual customer to subscribe if they are out geo_zone because i cannot ship the products .

Ois
Oistacus
 
Posts: 133
Joined: Sat Oct 08, 2011 3:21 pm
Location: Matera ITALY

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Brent » Thu Nov 17, 2011 12:01 pm

I'm sorry, but I don't understand what you want to do.
Please explain in more detail what you are trying to do.
User avatar
Brent
Site Admin
 
Posts: 4370
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:35 pm
Location: Canada eh

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Oistacus » Thu Nov 17, 2011 12:17 pm

I set in geo_zone countries where i can ship .
But if a new customer is out of this geo_zone , can he create a new account ?
In the zone there are many zone out of geo zone but those are enabled . I would disabled those zones .
Oistacus
 
Posts: 133
Joined: Sat Oct 08, 2011 3:21 pm
Location: Matera ITALY

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Brent » Thu Nov 17, 2011 12:23 pm

The customer can create an account for any country that is enabled and then any zone that is enabled for that country.
GeoZones has nothing to do with the customer creating an account.
I think what your asking is can the customer account creation be based on GeoZones and the answer to that is no.
The customer must have created an account and be logged in before GeoZones have any effect.
User avatar
Brent
Site Admin
 
Posts: 4370
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:35 pm
Location: Canada eh

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Oistacus » Thu Nov 17, 2011 12:36 pm

That's right , but my question is this : the zones where are not present in geo_zone must to be disabled .
In this case , if the zone is disabled ,a new customer can not create an account .
Now : there is a method or sql to disabled the zones not present in geo_zone ?
When I created geo_zone I must done enabled all . Now I would like to disable those that do not serve !
Oistacus
 
Posts: 133
Joined: Sat Oct 08, 2011 3:21 pm
Location: Matera ITALY

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Brent » Thu Nov 17, 2011 12:44 pm

Why do you enable all countries.
You can enable only the ones you use.
If you enable all and add ti geozone, you can delete any from a geozones you don't want,
You can also disable any county at anytime.
The best method is if you only want orders from 10 countries, only enable those 10.
In geozones, if you click enable all, then those 10 will be added. You can then delete any you don't want for that geozone.
User avatar
Brent
Site Admin
 
Posts: 4370
Joined: Sat Dec 12, 2009 3:35 pm
Location: Canada eh

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Oistacus » Thu Nov 17, 2011 12:51 pm

But if a customer if not in geo_zone , can it buy on the shop ? and then how calculate the shipping ? I don t ship in his country and to disabled manually all zone where not are in geo_zone are many !

Should be a sql file type : disabled in table zone *.* where in table geo_zone not present .
Oistacus
 
Posts: 133
Joined: Sat Oct 08, 2011 3:21 pm
Location: Matera ITALY

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby leo » Thu Nov 17, 2011 2:08 pm

Just to summarize it.

Go to Admin/Configuration/Localization/Country.
People living in the enabled countries can register on your site.
Nobody else.

Geo Zone is another thing.
It is for shipping.
You have to set geo zones to cover all the enabled countries set in Admin/Configuration/Localization/Country.
If there is no geo zone, so shipping, customers cannot checkout.

You do not have to disable zones that are not used in geo zones.
User avatar
leo
admin
 
Posts: 4220
Joined: Sun Dec 13, 2009 8:27 am
Location: Hungary

Re: Add/Remove all Countries in GeoZone 1.2.4

Postby Oistacus » Thu Nov 17, 2011 2:21 pm

I thought if the customer is out of geo_zone , can buy and the shipping calculate is wrong or null .
While you tell me the customer out geo_zone cannot checkout . So I can also dont change the zone status . Is it right ?
Oistacus
 
Posts: 133
Joined: Sat Oct 08, 2011 3:21 pm
Location: Matera ITALY

Next

Return to Contributions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron